"Hospice Eliana a fost pentru noi sprijinul de care am avut nevoie în cele mai grele momente. Au fost acolo cu tot sufletul."

Fiicele pacientului T.A.

Hospice Eliana

Despre noi


Suntem o organizație non-profit din România, județul Alba, fondată în ianuarie 2017 cu scopul de a furniza servicii de îngrijiri paliative în regiunea noastră, în toate formele posibile – îngrijiri la domiciliu, centru de zi, cabinet ambulatoriu, unitate cu paturi și call-center, precum și să furnizăm educație în domeniul îngrijirilor paliative – profesioniștilor și celor care îngrijesc pacienți cu nevoie de îngrijiri paliative.


În prezent, ne desfășurăm activitatea la domiciliul pacientului sau în alte centre de îngrijire unde pacientul primește îngrijire de bază, precum și în cabinetul de consultații în ambulatoriu - aflat la sediul asociației din Hăpria, comuna Ciugud, jud. Alba.

Oferim consultații pacienților eligibili pentru îngrijiri paliative în tot județul Alba și furnizăm servicii paliative pacienților al căror domiciliu se găsește în limita a 30km distanță față de Alba Iulia.


Serviciile oferite sunt GRATUITE pentru pacienții cu criterii paliative, atât la domiciliu cât și în cabinetul ambulatoriu. Ne poți susține să le păstrăm astfel.

Ce sunt îngrijirile paliative


Îngrijirile paliative sunt îngrijiri complexe, furnizate de către o echipă multidisciplinară (medic, asistent medical, asistent social, kinetoterapeut, psiholog, consilier spiritual, îngrijitor, voluntari, etc) pacienților cu boli incurabile - adulți și copii, precum și familiilor acestora, în special în perioada terminală a bolii, inclusiv în perioada de doliu.


Îngrijirea paliativă are drept scop central creșterea calității vieții pacienților și familiilor acestora.


Care sunt criteriile de încadrare pentru a beneficia de îngrijiri paliative:

  • o afecțiune oncologică (cancer),
  • hematologică (limfoame, leucemii, etc)
  • sau diferite afecțiuni neoncologice:
  • insuficiențe de organ (insuficiență cardiacă, hepatică, renală, respiratorie, ischemii critice – gangrene neamputate etc),
  • afecțiuni neurologice (demențe, accidente vasculare, hemipareze/plegii, scleroză multiplă, paralizie cerebrala, encefalopatii infantile, etc)
  • infecțioase (HIV)
  • genetice (malformații congenitale, mutații genetice, etc)
  • boli metabolice și complicațiile lor (diabet zaharat, etc)

Echipa noastră


Suntem o echipă plină de dăruire și empatie, pasionați să dăm o mână de ajutor celor în nevoie, să lucrăm împreună pentru o mai bună calitate a vieții pacienților și familiilor lor - și ne susținem în tot ceea ce facem.

Ne formăm și ne dezvoltăm continuu, suntem dedicați în a fi tot mai buni, ținta noastră fiind excelența.

Dr. Ariana Roșiu - președinte, medic primar medicină de familie, atestat și formator îngrijiri paliative

Adrian Roșiu - director executiv, coordonator proiecte

Monica Vlad - asistent social

Gyongyike Codorean - asistent medical

Maria Cristea - asistent medical

Andreea Groza - asistent medical

Ovidiu Mureșan - asistent medical

Denisa Schiau - kinetoterapeut

Timea Huszar - psiholog

Mircea Vatamaniuc - consilier spiritual, pastor

Kinga Veres - manager magazin caritabil

Lidia Goangă - lucrător comercial

Cornelia Cucerzan - administrativ, asistent coordonator proiect

Diana Negrea - contabil

Viziune

Promovăm și implementăm îngrijirile paliative oferite cu compasiune, respect și demnitate în tot ce facem oferind dragoste necondiționată, asemeni lui Cristos.


Misiune

Hospice Eliana oferă îngrijire medicală, socială, emoțională și spirituală pacienților cu boli cu prognostic limitat cu scopul de a crește calitatea vieții lor și a familiilor lor, de a aduce speranță și a ameliora durerea și suferința pe tot parcursul bolii, la finalul vieții și în perioada de doliu. Ne dorim ca tot ce facem să fie la nivel de excelență.

Valori

Empatie.

Integritate.

Respect.

Muncă în echipă.

Excelență.


Poate că o boală ajunge la un moment dat în faza în care nu se mai poate vindeca. Dar niciodată nu va ajunge în acel moment în care să nu mai poți face nimic. Și tot ce vei face pentru acel om și familia lui, va conta enorm.

Prea adesea subestimăm valoarea unei atingeri, a unui zâmbet, a unui cuvânt spus cu bunătate... sau a celui mai mic gest de îngrijire, toate acestea având puterea de a schimba în totalitate o viață de om.

Leo Buscaglia


Ești important pentru că ești tu, și vei conta până la capăt. Noi vom face tot ce putem nu doar pentru a te ajuta să ai parte de un sfârșit liniștit, dar și să te ajutăm să trăiești din plin până în ultima clipă.

Dame Cicely Saunders