Vino alături de noi


Organizăm regulat câte un eveniment, la care vă invităm alături de noi, pentru a socializa, pentru a ne susține reciproc, pentru încurajare și găsirea resurselor pentru a merge mai departe.

Mulțumim pentru susținerea de care ne-ați făcut parte până în prezent!

Evenimente trecute


iunie 2017 - eveniment deschidere Hospice Eliana


octombrie 2017 - deschidere magazin Flori de mac


14 iulie 2018 - concert caritabil Biserica Sf. Mihail Alba Iulia


august 2018 - vizita echipă Statele Unite ale Americii


octombrie 2018 - vizită schimb experiență Anglia


decembrie 2018 - deschidere cafenea Books & Coffee Flori de mac


2019 - numeroase evenimente la cafenea


3 decembrie 2019 - Giving Tuesday


8 martie 2020 On-Cool Art


iunie 2022 - vizita echipă Statele Unite ale Americii

Planuri, proiecte


În permanență facem planuri și punem la cale diferite proiecte care au drept scop extinderea serviciilor noastre, creșterea calității lor și modalități prin care tot mai mulți pacienți să beneficieze de îngrijiri paliative de calitate, acolo unde se află.

Susține-ne în proiectele aflate în derulare.

Casa Mângâierii


Ne pregătim de construcția primei unități cu paturi din cadrul Hospice Eliana - Casa Mângâierii. Așteptăm cu nerăbdare demararea lucrărilor la ceea ce va reprezenta prima unitate cu paturi Hospice Eliana - un centru prevăzut cu 14 paturi în care pacienții să poată beneficia de îngrijiri paliative de calitate sub supravegherea continuă a echipei noastre, pentru a degreva temporar familia de îndatoriri și a le acorda un timp de respiro, dar și un loc în care pacienții să poată alege să își încheie alergarea în această lume, înconjurați de familie și de toți cei dragi, fără a crește povara și nivelul de stres al familiei la domiciliu.

Avem nevoie de susținerea voastră pentru a putea termina cu bine acest proiect, și pentru a ne putea deschide ușile pentru cei care au nevoie de astfel de îngrijiri.

Trecem pe aici o dată. Și nu e degeaba. Dar e mai ușor împreună

Fie că ești pacient/ă, fie că ești rudă sau prieten, experiența unei boli incurabile, solicitarea intensă a unor situații noi și neașteptate, durerea pierderii cuiva drag - te pot aduce în pragul disperării. E mai ușor să trecem prin situații grele împreună - și e atât de important să știi că nu ești singur.

Grupuri de suport pentru pacienți/aparținători


Este visul și dorința noastră de mai demult de a organiza grupuri de suport pentru pacienți / aparținători, unde ei să se poată întâlni și interacționa - să primească, să ofere sfaturi, să împărtășească experiențe, un loc sigur și cald în care să poți pune orice întrebare - oricât de trăznită. Probabil nu ești primul/prima - doar că nu știi încă de cei/cele care au făcut-o înaintea ta.

Intenția noastră este de a găsi doritori/doritoare, și de a cădea de acord împreună asupra unei zile - lunar - în care să ne întâlnim pentru a discuta probleme specifice, aspecte emoționale și psihologice, aspecte fizice și medicale, este locul unde poți pune orice întrebare, poți vorbi cu persoane care au trecut la rândul lor prin ceea ce treci tu în prezent, poți asculta mărturiile celorlalte persoane, te poți deschide - pentru că vei găsi înțelegere și o ureche mereu deschisă pentru tine. Sau cineva drag tocmai a fost diagnosticat cu această afecțiune, ai atât de multe întrebări, ai vrea să ajuți - vino alături de noi.

Grup de suport - doliu


Despărțirea de cineva drag, moartea în general, ne lasă răvășiți, goliți de sens, dezorientați, ni se pare că s-a prăbușit tot universul peste noi... dar nu suntem singuri. Învățăm să vorbim despre ceea ce ne copleșește, ne întristează, ne încarcă... ne regăsim direcția și rostul - împreună. Pentru mai multe detalii - contactează-ne.

Îngrijiri paliative de bază


Planuri de viitor - organizăm cursuri pentru medici de familie sau din diferite specialități, asistenți medicali comunitari, asistenți medicali din spitale și ambulatorii de specialitate, asistenți medicali încadrați în centrele de îngrijire medico-sociale, asistenți medicali din cabinetele medicilor de familie - formare în îngrijiri paliative de bază conform curriculei agreate, cursuri creditate de OAMMGMR, care includ 24 de ore de teorie și 16 ore de practică. Cursurile se organizează la cerere, cu condiția înscrierii a minim 10 cursanți. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați telefonic sau prin formularul de contact


Îngrijitori


Planuri de viitor - organizăm cursuri pentru îngrijitori - persoane care îngrijesc pacienți cu nevoi tot mai mari, pacienți care vor deveni în final imobilizați la pat - totul pentru a oferi o îngrijire competentă, care să prevină eficient apariția escarelor și a altor complicații datorate imobilizării și a stării precare de sănătate a pacienților. Cursurile se organizează pentru grupuri de 10-15 persoane. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați telefonic sau prin formularul de contact.


Specializare - asistenți medicali, medici


Urmează să ne atestăm ca centru acreditat la nivel național pentru a oferi formare viitorilor specialiști în domeniu - asistenți medicali și medici.


Cursuri de îngrijiri paliative pentru membrii echipei multidisciplinare (kinetoterapeuți, psihologi, asistenți sociali, consilieri spirituali, etc)


Urmează să ne atestăm ca centru acreditat la nivel național pentru a oferi formare viitorilor specialiști în domeniu.

Investește în dezvoltarea ta ca profesionist


aprecieri

asistent medical comunitar

Trebuie să spun! Cel mai tare curs la care am participat!! N-am pierdut nici un cuvințel... și foarte, foarte util! Mulțumim!